BEAVATÁS

Téged is vár a BEAVATÁS program

ÁRILIS 19-TŐL!

A regisztráció indul! Térj vissza a saját életedbe!

Az első két hétben szabadon tudsz csatlakozni!

REGISZTRÁLJ BÁTRAN és indulj el egy új világba, ahol sikerek várnak!

BEAVATÁS – Egy fogalom, egy program, egy bevált recept!

Immáron 8 éve várjuk azokat, akik a minőségi funkcionális edzéssel szeretnének javítani az egészségükön, akik szeretnének erősödni, fittebbé válni!

Belevágok, kipróbálom magam

Dolgozzunk együtt az egészségünkért!

De mi is ez a program, és mitől ilyen sikeres?

Az óratípusainkon résztvevő atléták állapotfelmérésen eshetnek át, igényük szerint. Ez a fejlődés záloga, mert ezzel kiszűrhetőek az esetleges gyengeségek, egyoldalúságok, és a fejlődés is megbízható viszonyszámokban mérhető.

Mindezt változatosan, a fokozatosság elve alapján, sok ismétléssel és gyakorlással, kontrollált felmérésekkel valósítjuk meg. A Thor Beavatást éppen ezért nem csak teljesen kezdőknek javasoljuk, teljesítése a közösség minden tagjának ajánlott.

A kurzus keretét Dan John Interventionprogramja alkotja. Az elmélet gerince, hogy öt (plusz egy) alapvető mozgásra bontjuk a gyakorlatokat, az alábbiak szerint:

  • Push(nyomás/tolás)
  • Carry(cipelés)
  • Hinge(törzsemelés)
  • Squat(guggolás)
  • Pull(húzás)

A felosztás korántsem új keletű, hiszen már Arisztotelész is hasonló mozgáscsoportokban gondolkodva alkotta meg a fizikai erő definícióját:

„Az erő az a képesség, amellyel tetszés szerint mozgathatunk valamit. A mozgatás pedig szükségszerűen húzás vagy taszítás, emelés vagy lenyomás, vagy összeszorítás, és az erős ember ezek mindegyikében vagy valamelyikében jeles.„
(Arisztotelész, Rétorika 1361b)

A program az egyes mozgásokat mintázat, lassú mozgás, szimmetria, explozív mozgás sorozatokra osztja fel. Az eszközök és a velük végezhető gyakorlatok helyes kivitelezésének megtanítása a könnyebbtől a nehezebb irányában történik. A kurzus minden órája a következő elemekre bomlik: koordináció, mobilitás, gyakorlattanulás, erőfejlesztés és metabolikus felpörgetés.

Hozz magaddal folyadékot és törülközőt, eddz lapos talpú cipőben vagy mezítláb!

REGISZTRÁLOK A BEAVATÁSRA

Funkcionális edzéssel az eredményességért

A funkcionális edzésekkel kapcsolatban elég sok téveszme, s rossz információ kering: nem, nem attól lesz valami funkcionális, ha sok eszközt használnak, s attól sem, ha köredzést alkalmaznak. Kapásból, ha gépek segítenek a mozgásokban egy köredzésben (eltekintve a kivételektől, melyekre később kitérünk, pl. evezőgép, air bike), akkor biztosan köze nincs a funkcionális edzéshez a rendszernek.

A funkcionális edzések arra hivatottak, hogy az alap mozgásmintákat fejlesszék, s komplexen megerősítsék a testünket. Hiszen vegyünk egy egyszerű nyomó mozdulatsort: hiába erős a nyomásod egy arra használatos gépen, valós feladatok esetében aligha lesz ideális szögben beállítva, nem lesz a törzsed kitámasztva, amikor az erődet, fitségedet szeretnéd kamatoztatni, használni.

Továbbá érdemes odafigyelni arra is, hogy a tested felkészüljön a terhelésre. Addig nem szabad, nem is érdemes összetett gyakorlatokba vágni, míg az alapokat nem teremted meg. Adott esetben egy gyenge törzzsel végzett gyakorlat – hiába hasznos az egy haladóbb szinten – többet árt, mint használ. Első lépésben tehát mind a technikai, mind a fizikai alapokat meg kell teremteni, hogy elkezdj bármilyen eszközt használni.

Mi vár Rád közöttünk?

Elsősorban remek edzések!

A Beavatás programhoz való csatlakozással kapsz egy edzőt, aki csak azért van ott, hogy kihozza belőled a legtöbbet. Hogy odafigyeljen minden mozdulatodra, hogy megállapítsa, mikre kell odafigyelned, mikben kell fejlődni, s mik azok, amikben jó vagy és amikre hangsúlyt fektetve kiemelkedő lehetsz. Kapsz egy edzőt, aki biztosítja a szakmai hátteret számodra, aki egy jól felépítetett és évek óta népszerű program segítségével segít az alapoktól indulva. Kapsz egy edzőt, aki megtanítja a helyes mozdulatokat, a helyes légzést, s aki ellát adott esetben táplálkozási tanácsokkal is. S igen, minden ámítás nélkül, pár hét után már láthatod, s mások is láthatják a munka eredményét!

Másodsorban egy remek közösség tagja leszel!

Sportemberekről van szó és egy összetartó közegről, ahol barátságok köttetnek, szerelmek szövődnek, de leginkább lelkes amatőrökből atléták válnak. Tudom, te nem szeretnél ilyen magasságokba törni, csupán jobban kinézni, ledobni néhány kilót. De pár hét / hónap elteltével az életed részévé válik a mozgás. Azt veszed majd észre, hogy ha kihagysz egy-két alkalmat hiányzik. Hiányzik a mozgás, a sport, de hiányozni fognak a többiek is, az ugratásaikkal, buzdításukkal, nevetésükkel együtt. A közösség részévé válsz, s nem elégszel meg azzal, hogy valamit csak csinálgass.

Szóval minden adottá válik ahhoz, hogy elindulj és javíts az életeden! Hogy energikusabban, erősebben, fittebben és esztétikusabban menj haza a családodhoz, mutass otthon példát a gyermekednek, vagy éppen büszkén feszíts a csajok / pasik előtt.

Válaszd ki a számodra leginkább megfelelő időpontot és vágj bele! A lehetőség kapuja nyitva áll előtted, a Thorban pedig egymást segítve minden egyesületi tag élete minőségi pluszt kap.

Lépj hát be a kapun! Csatlakozz Te is!

CSATLAKOZOK A MOSTANI BEAVATÁSHOZ

A program felépítése

ELSŐ 8 hét BEAVATÁS – Kezdő edzések

– Állapotfelméréssel kezdünk

– Elkezdjük megerősíteni a törzs izmait (ülőmunka, derékfájdalmak)

– Eszközeink használatának alapjaiba bevezetünk, alapos tanítással (TRX, kettlebell, rúd, saját testsúlyos gyakorlatok)

– Mobilizáció, tartáshibák kijavítása, korrekciók

MÁSODIK 8 hét ATHLETIC BODY – Középhaladó edzések

– Összetettebb gyakorlatok és technikák megtanítása

– Állóképesség továbbfejlesztése

– Törzs további erősítése

– Korrekciók továbbvitele

UTÁNA: UST – Haladó edzések

Itt már készen állsz fizikailag és technikailag is a teljes terhelésre!

– Személyre szabott, célokhoz igazodó edzések

– Folyamatos progresszió

– 8-16 hetes ciklusok a céljaidhoz igazítva

Csatlakozz hozzánk!

Akinek az első időpont valamiért nem jó, de nem szeretne lemaradni, az a regisztrációval az első két hétben tud csatlakozni!

Mivel 30 napos bérleteink vannak és nem havibérletek, ezért ez nem jelent hátrányt.

Ehhez nem kell mást tenned, mint:

Töltsd ki a regisztrációs űrlapot, s e-mailben azonnal küldjük is a részletes információkat, mely levélben remélhetőleg az összes felmerülő kérdésedre választ kaphatsz.

(Amennyiben nem kapsz azonnal e-mailt, akkor ellenőrizd a spam mappádat!)

A regisztráció során elkért adataidat természetesen bizalmasan, a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük. Az adatkérés célja a folyamat gördülékennyé tétele, hogy amikor megérkezel, már azonnal át is tudd venni a THOR kártyádat, mely már készen vár téged!

 

Természetesen amennyiben marad kérdésed, keress minket bizalommal!

 

REGISZTRÁCIÓHOZ KATTINTS IDE

 

Ha bővebb információt szeretnél, írj nekünk, vagy hívj telefonon!

h
k
sz
cs
p
18:00-19:00
Hétfő
18:00-19:00 :
18:00-19:00 :
BEAVATÁS 1
18:00-19:00 :
18:00-19:00 :
BEAVATÁS 1
18:00-19:00 :
Hétfő
Kedd
18:00-19:00
BEAVATÁS 1
Szerda
Csütörtök
18:00-19:00
BEAVATÁS 1
Péntek